Nieuws

Created with Sketch.

Thema avond motoriek

Dit jaar stond de thema avond in het teken van bewegen en het belang daarvan. Elise Kramer van Balans in bewegen heeft een interactieve avond gehouden over bewegen en wat het belang is voor hele jonge kinderen. Ook tips om bv een voorkeurshouding te verhelpen zijn aan bod geweest.

EHBO 2021

Vanwege corona waren de ehbo avonden dit jaar in september en oktober. Alle gastouders hebben hun ehbo kennis weer opgefrist. Met dank aan ehbo vereniging Valkenburg

High tea

Afgelopen zaterdag hebben we met een aantal gastouders een hele gezellige high tea gehad. Er werd lekker gegeten en thee gedronken en vooral heel veel gekletst. Erg leuk om eens in een informele sfeer met collega’s ervaringen uit te wisselen.

EHBO cursus

Begin januari is de eerste opfrisavond EHBO geweest. In de komende periode zullen al onze gastouders weer bijgeschoold worden. Er is hard geoefend met de Heimlich-greep, reanimatie en diverse wonden bij jeugdige LOTUSslachtoffers. Op deze manier zijn alle gastouders weer kundig genoeg om eerste hulp te bieden bij kinderen.

Thema avonden

Alle gastouders hebben in de afgelopen weken een thema avond gevolgd. Ze konden hier bij kiezen uit een avond over rouw- en verliesverwerking bij kinderen of babygebaren. Beide avonden waren erg leerzaam.